

Sensational kryddig terrin med aprikos och pistagenötter
Servera denna vegetariska kryddade terrin i kroketter på julbordet med varm mat eller på det kalla bordet som alternativ till en paté.
- 10 Portions
Submitted by Zia Johansen on Tue, 09/22/2020 - 5:34am
Ingredienser
- 800 g Hälsans Kök® Sensational™ Burger, töade
- 150 g torkad aprikos, hackad
- 50 g torkade tranbär
- 50 g pistagenötter
- 50 g OSCAR® Premium Rödvin & Portvinsreduktion
- 50 g OSCAR® Rostad Smak krydda (+10 g till pensling)
- 5 g five spice kryddblandning
- Vänd ner de tinade Hälsans Kök® Sensational™ Burger tillsammans med aprikoser, tranbär, pistagenötter, OSCAR® Premium Rödvin & Portvinsreduktion, OSCAR® Rostad Smak krydda och five spice kryddblandning.
- Forma kulor av smeten och fördela i oljesmorda ugnsfasta kokotter.
- Pensla med OSCAR® Rostad Smak krydda och baka i ugnen på 150 °C i 13–15 minuter (eller tills innertemperaturen är 74 °C).
- Servera dem direkt i kroketterna eller kyl ned dem, skiva upp och servera som ett vegetariskt alternativ till en paté.