

Sensational ”Beef wellington”
En riktig nyårsklassiker – här i vegetarisk version. Servera den gärna tillsammans med denna veganska madeirasås, antingen i restaurangen eller som take-away på din nyårsmeny.
- 10 Portions
Submitted by Zia Johansen on Tue, 09/22/2020 - 5:27am
Ingredienser
- 1 kg tinad Hälsans Kök® Sensational™ Burger
- 600 g smördeg (ev. vegansk)
- 500 g champinjoner, finhackade
- 100 g finhackad lök
- 4 kvistar timjan
- 50 g OSCAR® Svampfond koncentrat
- salt och peppar
- äggula (alternativt smakneutral olja)
- Fräs lök, svamp och timjan i lite olja. Låt sjuda tills all vätska har förångats.
- Smaka av med OSCAR® Svampfond koncentrat, salt och peppar.
- Krydda de tinade Hälsans Kök® Sensational™ Burger med salt och peppar och knåda ordentligt.
- Kavla ut smördegen i 2 x ca. 28 x 36 cm och placera burgarmassan som en ”korv” i mitten av degen.
- Fördela svampmassan i ett jämnt lager ovanpå/runt om burgarmassan så att den täcker helt.
- Pensla smördegens sidor med äggula och placera ytterligare ett ark smördeg ovanpå. Stäng till ordentligt om färsen så att det inte finns några luftfickor.
- Skär bort överflödig smördeg från sidorna så att det bara är 3 cm deg runt om.
- Pensla med äggula och tillaga i 12–14 minuter på 180 °C tills den är gyllenbrun.
Produkter som används i receptet
Tip
Kan med fördel portioneras individuellt och förvaras i kylen obakad.