Sensational ”Beef wellington”

En riktig nyårsklassiker – här i vegetarisk version. Servera den gärna tillsammans med denna veganska madeirasås, antingen i restaurangen eller som take-away på din nyårsmeny. 

  • 10 Portions

Ingredienser

  1. Fräs lök, svamp och timjan i lite olja. Låt sjuda tills all vätska har förångats. 
  2. Smaka av med OSCAR® Svampfond koncentrat, salt och peppar.
  3. Krydda de tinade Hälsans Kök® Sensational™ Burger med salt och peppar och knåda ordentligt.  
  4. Kavla ut smördegen i 2 x ca. 28 x 36 cm och placera burgarmassan som en ”korv” i mitten av degen.
  5. Fördela svampmassan i ett jämnt lager ovanpå/runt om burgarmassan så att den täcker helt.
  6. Pensla smördegens sidor med äggula och placera ytterligare ett ark smördeg ovanpå. Stäng till ordentligt om färsen så att det inte finns några luftfickor. 
  7. Skär bort överflödig smördeg från sidorna så att det bara är 3 cm deg runt om. 
  8. Pensla med äggula och tillaga i 12–14 minuter på 180 °C tills den är gyllenbrun.

Tip

Kan med fördel portioneras individuellt och förvaras i kylen obakad.