Murkelsås (vegetarisk)

Serveringsförslag: Carpaccio av champinjoner och tryffel, färsk salvia och skummig murkelsås

    RECEPT OCH PROCESS

    Ingredienser

    • 2 st. schalottenlökar 
    • 5 kvistar timjan 
    • 20 g blötlagda, torkade murklor (det går även bra med färska murklor)
    • smör
    • 8 dl OSCAR Signature Grönsaks Demi Glace
    • 2 dl grädde
    • 0,5 dl torr sherry
    • 20 g OSCAR Premium Fermenterad Peppar pasta
    • 2 msk creme fraiche 38 %
       

    Gör så här

    1. Finhacka schalottenlök och fräs i smör med murklor och timjankvistar.
    2. Tillsätt sherryn och låt den koka ner
    3. Häll i grädde, OSCAR Signature Grönsaks Demi Glace och OSCAR Premium Fermenterad Peppar. Låt detta koka ner ca 20%.
    4. Tillsätt crème fraiche, smaka av med salt och peppar och mixa såsen skummig.

    Tips: Plocka ur ett par smörfrästa murklor och tillsätt efter mixning för lite mer textur
    i såsen