

Submitted by Zia Johansen on Sun, 07/26/2020 - 11:30pm
Ingredienser
Kebabspett:
- 10 st Hälsans Kök® Sensational™ Burger (tinade)
- 80 g harissa chilipasta
- ½ knippe koriander (eller persilja), hackad
- 20 st grillspett (blötlagda i vatten)
- salt, peppar och olivolja
Kryddig dressing:
- 300 g havreyoghurt
- 30 g sriracha chilisås
Extra:
- 10 st turkiska tunnbröd
- 200 g gurka, hackad
- 200 g hjärtsallad, skuren
- 100 g salladslök, hackad
- 200 g tomater, hackade
- 40 g röd eller grön chili, finhackad
- koriander och basilika, finhackad
- Vänd tinade Hälsans Kök® Sensational™ Burgere i harissa chilipasta, hackad koriander, salt och peppar och ställ dem svalt i minst 1 timme.
- Forma den kylda färsen runt grillspetten, pensla med olivolja och grilla på medelhög värme på nonstickgrill.
- Blanda ihop yoghurt och sriracha chilisås.
- Servera grillspetten med grillat tunnbröd, den kryddiga dressingen, sallad, gurka, tomat, salladslök, chili, koriander och basilika.
Produkter som används i receptet
