Nordisk hotdog (vegansk)

  • 10 Portions

Ingredienser

Dragonemulsion: 

Äpple- och pepparrotskompott:

Tomatrelish:

Inlagd fänkål:

(ska tillagas dagen innan)

Dragonemulsion: 

  1. Mixa olja och dragon. Du kan välja att göra oljan jämngrön genom att värma upp den till 70 grader innan du blandar i dragonen.
  2. Mixa snabbt ihop aquafaba och OSCAR® Premium Citron pasta med en stavmixer och tillsätt sedan olja i en tunn stråle.
  3. Om blandningen blir för tjock kan du tillsätta lite kallt vatten.

Äpple- och pepparrotskompott:

  1. Skär äpplen och lök i tärningar och bryn i kastrull med smör eller olja tills de är lätt gyllene.
  2. Tillsätt socker, äppelmust och OSCAR® Premium Vitvinsreduktion.
  3. Mosa äpplena till en kompott när de är mjuka. Smaka av kompotten med finriven pepparrot.

Tomatrelish:

  1. Finhacka rödlök och tomater och fräs i lite olja.
  2. Tilsätt OSCAR® Devil’s Jam Chutney och OSCAR® Premium Fermenterad Vitlök pasta.
  3. Koka ihop till en kompott och låt svalna före servering.

Inlagd fänkål:

  1. Koka upp lagen med OSCAR® Premium Vitvinsreduktion och låt svalna.
  2. Skär fänkålen i tunna skivor och lägg dem i den avkylda lagen till nästa dag.

Servering:

  1. Grilla Hälsans Kök® Sensational™ Sausage på medelhög värme (innertemperatur 74 grader) tills de blir krispiga och gyllene. Rosta bröden.
  2. Lägg upp äppelkompott, tomatrelish och inlagd fänkål på korven, riv eventuellt över lite färsk pepparrot och servera genast.