Hotdog med "no bean chili” och guacamole (vegansk)

  • 10 Portions

Ingredienser

”No bean chili”:

Guacamole:

  • 2 avokado
  • 2 tomater
  • saften från en halv lime
  • 1 tsk salt
  • 1 msk avokadoolja
  • ½ tsk tabasco

Friterad potatis:

  • 4 mjöliga potatisar
  • frityrolja

”No bean chili”:

  1. Skala morot, lök, blekselleri och chili. Mixa alla grönsaker i matberedaren till en färs.
  2. Fräs ”färsen” med olivolja i en kastrull i ca 5 minuter.
  3. Tillsätt curry, spiskummin, korianderfrön, paprika och rörsocker och låt sjuda i ytterligare en minut.
  4. Vänd ner krossade tomater och OSCAR® Premium Fermenterad Vitlök pasta och låt koka i ca 10 minuter.
  5. Smaka av med OSCAR® Rostad Smak krydda, salt och peber.

Guacamole:

  1. Tärna avokadon, ta bort innanmätet från tomaterna och skär i tärningar. Använd ev. innanmätet i din "no bean chili”.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till en chunky ”salsa”

Friterad potatis:

  1. Skär potatisen i tunna strimlor, låt rinna av i 1 timme, sila av och torka ordentligt.
  2. Värm oljan till 180 grader och fritera potatisen lätt gyllene.

Servering:

  1. Grilla Hälsans Kök® Sensational™ Sausage på medelhög värme (innertemperatur 74 grader) tills de blir krispiga och gyllene. Rosta bröden.
  2. Lägg korvbröden i en ugnsfast form och ringla i lite "no bean chili" i korvbröden. Lägg därefter i korven följt av guacamolen och toppa med spröda potatisstrimlor.

Tip

Före servering kan korven gratineras med riven cheddar om du önskar en vegetarisk variant, eller med vegansk cheddar om du vill att korven ska vara 100 % vegansk. Grädda korven i ca 8 minuter i 200 grader tills osten har smält.