

Submitted by Zia Johansen on Tue, 09/22/2020 - 4:34am
Ingredienser
- 5 st Hälsans Kök® Sensational™ Sausage
- 150 g Hälsans Kök® Sensational™ Fillet Pieces
- 500 g blötlagda vita bönor
- 200 g brunoise grönsaker (morot, lök, selleri)
- 5 tomater, i klyftor
- 1 st bouquet garni (persilja, färsk timjan, purjolöksstjälk)
- 1 st lagerblad
- 2 msk five spice kryddblandning
- 5 dl OSCAR® Signature Grönsaks Demi Glace
- 50 g OSCAR® Rök Smak krydda
- 5 msk olivolja
- 150 g ströbröd
- salt och peppar
- Fräs brunoise-grönsakerna glansiga i olja. Tillsätt därefter bönor, OSCAR® Signature Grönsaks Demi Glace, tomater, bouquet garni, salt och peppar. Låt koka upp och sedan sjuda i 1 timme – tillsätt eventuellt mer vatten.
- Stek Hälsans Kök® Sensational™ Sausage gyllene och Hälsans Kök® Sensational™ Fillet Pieces spröda i olja. Lägg sedan åt sidan.
- Ta bort bouquet garni från de kokta bönorna och smaka av med OSCAR® Rök Smak krydda.
- Lägg upp ett lager bönor i en stor ugnsfast form eller en lergryta (t.ex. i en Römertopf stekgryta). Skär de stekta Hälsans Kök® Sensational™ Sausage i skivor och lägg dem tillsammans med Hälsans Kök® Sensational™ Fillet Pieces i det första lagret i fatet. Täck resten av fatet med bönorna och tillsätt lite vatten.
- Täck över rättens yta med ett lager ströbröd och ställ in den i ugnen i 30 minuter. Titta regelbundet till cassouleten och pressa ner ströbrödet i rätten flera gånger under gräddningen.
- Servera rätten på ett stort fat med ett gott bröd.