
Submitted by Zia Johansen on Wed, 03/10/2021 - 12:07am
Ingredienser
Sallad
- 10 st Hälsans Kök® Vegan Schnitzel
- 10 st romansalladshuvuden
- 2 buntar grön sparris
- 2 st schalottenlökar
Vinägrett
- 40 g OSCAR® Premium Citron Pasta
- 30 g OSCAR® Rostad Smak krydda
- 50 ml vatten
- 50 ml olivolja
- 2 avokador, halverade och grillade
- 200 g körsbärstomater
- 50 g svarta oliver
- Blanda OSCAR® Premium Citron Pasta, OSCAR® Rostad Smak krydda och olivolja.
- Tillsätt tärningar av grillad avokado, körsbärstomater och oliver till vinägretten.
- Värm upp fritösen till 170 °C och fritera Hälsans Kök® Vegan Schnitzel i 3-4 minuter à la minute.
- Skär 2/3 av sparrisen i halvor och grilla i en grillpanna.
- Skär resten av sparrisen i tunna skivor på en mandolin och lägg dem i isvatten så att de håller sig spröda tills de ska användas.
- Skär schalottenlökarna i tunna ringar. Skölj och skär salladen.
- Blanda salladen med övriga ingredienser.
Tip
- Servera med stekt ägg.
- Du kan även använda fryst avokado.