Teriyaki-burgare med tempuragrönsaker, grönkål, salladslök och citron nori-dipp

Japan

Teriyaki är en japansk tillagningsmetod där fisk, kött och grönsaker marineras med en speciell teriyakisås och därefter grillas eller steks. Teriyaki används också för att smaksätta nudlar eller wokrätter och kan även användas som dipp.

  • 10 Portions

Ingredienser

Citron nori-dipp

Tempura

  • 20 st salladslökar
  • 500 kg grönkål
  • 300 g vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 dl isvatten 
  • 200 g rismjöl
  1. Koka upp OSCAR® Demi Glace Koncentrat med sojasås, honung, vatten och limejuice och låt sjuda i 5 min. 
  2. Stek Hälsans Kök® Sensational™ Burger i en varm stekpanna i olja i 3-4 minuter på varje sida tills de når en innertemperatur på 74 °C. 
  3. Pensla alla hamburgerbröden med såsen och strö över sesam.
  4. Servera teriyaki-burgarna med spröda tempuragrönsaker och citron nori-dipp.

Citron nori-dipp

  1. Finhacka nori-tången.
  2. Mixa tofun med OSCAR® Premium Citron Pasta och olja till en fin puré.
  3. Häll upp i en skål och rör ner nori-tången. 

Tempura

  1. Skala salladslöken och rensa kålen, skölj noga. Sila bort överflödigt vatten med en salladsslunga och avlägsna det sista vattnet med en handduk. 
  2. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt vatten. Det spelar ingen roll om det finns klumpar i tempuradegen.
  3. Värm oljan i en kastrull till 180 °C.
  4. Vänd grönsakerna i rismjöl och sedan i tempurasmeten. Lägg grönsakerna i den varma oljan och stek tills de är gyllene och spröda.
  5. Ta upp dem ur oljan och lägg dem på papper för att suga upp överflödigt fett. Upprepa processen tills alla grönsaker har stekts.

Tip

  • Svamp som shitake, enoki och ostronskivling är också läckra i tempura.
  • Krydda tempuran med kryddor eller miso.