Krispiga kroketter med Vegan Mince och rödbetsmarmelad

Receptet ger ca 20 kroketter à 50 g

  • 10 Portions

Ingredienser

Rödbetsmarmelad:

  • 5 dl lag från inlagda rödbetor (eller lag från inlagd rödlök)
  • 10 g agar 
  1. Koka upp rödbetslagen och blanda i agar. Ställ lagen svalt i minst 4 timmar och mixa den sedan helt slät.
  2. Koka potatisen mjuk i saltat vatten och mosa potatisen slät med smör. 
  3. Vänd massan med Hälsans Kök® Vegan Mince, mjöl, ägg, OSCAR® Rostad Smak krydda, OSCAR® Premium Fermenterad Peppar och smaka av med de varma kryddorna. 
  4. Låt massan svalna. Eventuellt kan du lägga kroketterna i silikonformar eller rulla dem för hand. Lägg dem i frysen. 
  5. Vänd ut kulorna ur silikonformarna när de är frysta.
  6. Gör en dubbelpanering genom att först vända dem i mjöl, sedan i ägg och panko och slutligen i ägg och panko igen. 
  7. Fritera kroketterna gyllenbruna vid 170 °C.

Tip

Strö florsocker över de friterade kroketterna, vänd i vinägerpulver.