

Submitted by Zia Johansen on Thu, 03/04/2021 - 2:20am
Ingredienser
- 10 st Hälsans Kök® Sensational™ Burger
- 10 st briochebröd
- 200 g lök
- 30 ml olja
- 30 ml OSCAR® Rostad Smak krydda
- 5 st färska jalapeños
- 75 g självjäsande mjöl
- 50 ml isvatten
- 20 st friterade lökringar
- 20 skivor cheddarost
- 150 ml majonnäs
- 150 ml senap
BBQ-pommes frites
- 120 ml BBQ-sås
- 120 ml majonnäs
- 100 g syltad rödlök
- Förvärm ugnen och en bakplåt till 250 °C.
- Skala och skär löken. Fräs i oljan tills den blir gyllenbrun och smaksätt med OSCAR® Rostad Smak krydda.
- Skär 3 av de färska jalapeñofrukterna i 1 cm tjocka skivor.
- Blanda självjäsande mjöl med isvatten och doppa jalapeñoskivor i blandningen. Fritera i ca 170 °C tills de är spröda.
- Fritera lökringarna tills de blir spröda och ljusbruna.
- Grilla Hälsans Kök® Sensational™ Burger i ugnen i 6-8 minuter, tills de har en innertemperatur på 74 °C.
- Rosta hamburgerbröden i 2-3 minuter i ugnen.
- Fritera pommes fritesen i 170 °C tills de är spröda.
- Montera burgaren med majonnäs, senap, karamelliserad lök, Hälsans Kök® Sensational™ Burger, cheddarost, friterade lökringar och friterad jalapeños.
- Toppa pommes fritesen med BBQ-sås, majonnäs, syltad rödlök och skivor av färsk jalapeños.
Produkter som används i receptet
Tip
- Pensla Sensational™ Burger med OSCAR® Premium Fermenterad Vitlök innan de sätts in i ugnen.
- Tina burgarna för att minska tillagningstiden.