

Submitted by Zia Johansen on Tue, 09/22/2020 - 5:21am
Ingredienser
- 500 g Hälsans Kök® Vegan Mince
- 900 g filodeg
- 4 äpplen, tärnade
- 2 rödlökar, tärnade
- 50 g pistagenötter
- 100 g torkad aprikos, tärnad
- 100 g OSCAR® Devil’s Jam Chutney
- 1 tsk malen kanel
- 1 dl smakneutral olja
- Fräs lök och äpplen i lite olja och tillsätt sedan Hälsans Kök® Vegan Mince, OSCAR® Devil’s Jam Chutney, aprikos och kryddor. Låt sjuda i ca. 10 minuter och tillsätt eventuellt lite vatten så att det inte bränns vid. Smaka av med salt och peppar.
- Ta ett ark filodeg och placera det på ett torrt bord. Pensla med smakneutral olja och placera ytterligare ett ark filodeg ovanpå. Fortsätt med den här proceduren med minst 5 lager.
- Fördela fyllningen i mitten av filodegen och rulla degen över hälften. Stäng ändarna in mot fyllningen och rulla runt helt. På så sätt får du en sluten strudel där filodegen kapslar in hela fyllningen.
- Pensla strudeln med olja och tillaga den i ugnen i 20–25 minuter på 200 °C, tills den är gyllenbrun och spröd.
Produkter som används i receptet
Tip
Strö gärna över strudeln med en blandning av florsocker och vinägerpulver.