Salladsburgare med romescosås (vegansk)

  • 10 Portions

Ingredienser 

Grillade grönsaker:

  • 2 auberginer 
  • 4 squash
  • salt
  • olivolja

Romescosås:

Extra:

  • romansallad
  • inlagd rödlök
  • ev. vattenkrasse

Grillade grönsaker:

  1. Skär aubergine och squash i ca 1,5 cm tjocka skivor och strö över salt. Låt stå i minst 1 timme för att dra ur vattnet.
  2. Pensla med lite olivolja och grilla dem.

Romescosås:

  1. Blanda alla ingredienser till önskad konsistens – såsen kan både serveras krämig eller med grövre struktur.

Servering:

  1. Grilla Hälsans Kök® Sensational™ Burger på medelhög värme på grillen tills de har en innertemperatur på 74 grader.
  2. Skölj hjärtsallad och använd 2 stora blad som underdel på burgaren.
  3. Fördela romescosåsen ovanpå salladen och lägg därefter på Hälsans Kök® Sensational™ Burger.
  4. Lägg de grillade grönsakerna ovanpå och avsluta med 2 stora blad hjärtsallad som "överdel" på burgaren.