Pho Nudelsoppa (vegansk)

  • 10 Portions

Ingredienser

  • 750 g Hälsans Kök® Fillet Pieces
  • 75 ml OSCAR® Asiatisk Fond koncentrat
  • 100 ml OSCAR® Veganska Oxsmak krydda
  • 2 msk ingefära, fint skuren i stavar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1/4 stjärnanis
  • 500 g pak choi, trimmad i botten och skuren i skivor på längden
  • 300 g morötter, fint skurna stavar
  • 300 g babymajs, skivad
  • 300 g sockerärtor, skivade
  • 200 g salladslök, strimlad
  • 750 g torkade platta risnudlar
  • 2 limefrukter, pressade
  • 10 g färsk koriander, hackad
  • 2 röda chilifrukter, skivade 
  1. Värm upp 3 liter vatten i en kastrull och tillsätt Hälsans Kök® Fillet Pieces, OSCAR® Asiatisk Fond koncentrat, OSCAR® Veganska Oxsmak krydda, ingefära, vitlök och stjärnanis.
  2. Koka i 10 minuter för att "möra" Hälsans Kök® Fillet Pieces.
  3. Sila av Hälsans Kök® Fillet Pieces och låt fonden fortsätta sjuda i grytan. 
  4. Koka nudlarna enligt rekommendation på paketet, låt dem rinna av och lägg upp i skålar tillsammans med Hälsans Kök® Fillet Pieces.
  5. Tillsätt morötter, babymajs, sockerärtor och pak choi till fonden och koka i 2 minuter.
  6. Tillsätt limesaften och häll sedan soppan över nudlarna i skålarna. Strö över salladslök, koriander och chili.