

Submitted by Zia Johansen on Mon, 03/08/2021 - 4:23am
Ingredienser
- 10 st Hälsans Kök® Sensational™ Burger
- 10 surdegsbullar
- 10 skivor rökt cheddarost
- 5 msk chipotlemajonnäs
- 40 g vattenkrasse
Tomatsalsa
- 5 tomater, grovhackade
- 1 lök, finhackad
- 2,5 röda chilifrukter, skivade
- 1 knippe koriander
- 2 lime, saften från dessa
Sallad
- 3 stjälkar blekselleri, skivade
- 1 rödlök, skuren i skivor
- 3 romansalladshuvuden, hackade
- 5 morötter, rivna
Salladsdressing
- 2,5 msk tomatpuré
- 2,5 msk citronsaft
- 2,5 msk vatten
- en näve mynta
- Förvärm ugnen till 180 °C (160 °C varmluft).
- Lägg frysta Hälsans Kök® Sensational™ Burger på en bakplåt och tillaga dem i ugnen i 12-15 minuter – vänd dem efter halva tiden. Ta ut dem ur ugnen, lägg en skiva ost ovanpå varje burgare och låt dem sedan gå ytterligare 3-4 minuter i ugnen.
- Blanda ihop alla ingredienser till tomatsalsan.
- Blanda alla ingredienserna till salladen i en skål.
- Vispa ihop ingredienserna till salladsdressingen och vänd dressingen över salladen.
- Värm surdegsbullarna i ugnen i 2 minuter.
- Montera burgaren genom att pensla bottnarna på surdegsbullarna med chipotlemajonnäs. Lägg sedan på vattenkrasse, burgare, tomatsalsa och avsluta med den övre brödhalvan. Servera burgaren tillsammans med salladen.
Produkter som används i receptet
