Mexikansk burgare

  • 10 Portions

Ingredienser

Tomatsalsa

  • 5 tomater, grovhackade 
  • 1 lök, finhackad 
  • 2,5 röda chilifrukter, skivade
  • 1 knippe koriander
  • 2 lime, saften från dessa

Sallad

  • 3 stjälkar blekselleri, skivade
  • 1 rödlök, skuren i skivor
  • 3 romansalladshuvuden, hackade
  • 5 morötter, rivna 

Salladsdressing

  • 2,5 msk tomatpuré
  • 2,5 msk citronsaft 
  • 2,5 msk vatten 
  • en näve mynta
     
  1. Förvärm ugnen till 180 °C (160 °C varmluft). 
  2. Lägg frysta Hälsans Kök® Sensational™ Burger på en bakplåt och tillaga dem i ugnen i 12-15 minuter – vänd dem efter halva tiden. Ta ut dem ur ugnen, lägg en skiva ost ovanpå varje burgare och låt dem sedan gå ytterligare 3-4 minuter i ugnen.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till tomatsalsan. 
  4. Blanda alla ingredienserna till salladen i en skål. 
  5. Vispa ihop ingredienserna till salladsdressingen och vänd dressingen över salladen.  
  6. Värm surdegsbullarna i ugnen i 2 minuter. 
  7. Montera burgaren genom att pensla bottnarna på surdegsbullarna med chipotlemajonnäs. Lägg sedan på vattenkrasse, burgare, tomatsalsa och avsluta med den övre brödhalvan. Servera burgaren tillsammans med salladen.