Koreansk ris bowl (vegansk)

  • 10 Portions

Ingredienser

Stekta asiatiska grönsaker

  • 2 msk sesamolja
  • 6 st vitlöksklyftor, skivade
  • 5 g ingefära, skalad och riven
  • 2 långa röda chilifrukter, skurna i skivor
  • 8 st pak choi, skivade
  • 300 g gröna bönor, trimmade och halverade
  • 50 g hoisinsås
  • 15 g soja
  • 40 g färsk koriander
  • 5 finskurna salladslökar 

Tillbehör

  • 450 g basmatiris
  • 100 g osaltade hackade jordnötter
  • 10 g sesamfrön
  • 30 g sriracha-chilisås
  • 20 g färsk koriander
     
  1. Vispa ihop brun farin, agavesirap, sesamolja, limejuice, soja och vatten i en skål och ställ åt sidan. 
  2. Hetta upp sesamolja på medelvärme i en kastrull och tillsätt vitlök och ingefära. Sautera i 2 minuter och tillsätt sedan Hälsans Kök® Vegan Mince, OSCAR® Veganska Oxsmak krydda och agavesirap-blandningen och stek i ytterligare 6 minuter. 
  3. Ta kastrullen från värmen och låt den svalna. Tillsätt salladslök. 
  4. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. 
  5. Stek de asiatiska grönsakerna genom att värma upp oljan i en wokpanna på hög värme och tillsätt sedan vitlök, ingefära, chili och stek tills de är väl stekta. Ta bort vitlöksblandningen från oljan och lägg den åt sidan. 
  6. Snabbstek pak choi och de gröna bönorna i woken. Tillsätt hoisinsås och soja och stek under omrörning i ytterligare 1-2 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och lägg dem sedan i en stor serveringsskål. Strö sedan över den krispiga vitlöksblandningen och finhackad salladslök.
  7. Lägg upp allt genom att först lägga ris i skålarna, sedan blandningen med Hälsans Kök® Vegan Mince och till sist de stekta asiatiska grönsakerna. Strö ytterligare över lite jordnötter, sesamfrön, koriander och sriracha-chilisås.

Tip

Prova också att använda det här receptet som fyllning i kinesiska pannkakor