Koreansk burgare

  • 10 Portions

Ingredienser

  • 10 st Hälsans Kök® Sensational™ Burger, tinade
  • 10 hamburgerbröd, delade och rostade 
  • 500 g isbergssallad
  • 350 g kinesisk rättika, riven
  • 300 g vitkål, finhackad
  • 200 g morot, finriven
  • 200 g tomater, skivade
  • 100 g rödlök, skuren i tunna skivor 
  • 50 g vegansk majonnäs
  • 12 g kimchi-paste
     
  1. Förvärm ugnen till 250°C.
  2. Ställ in tinade Hälsans Kök® Sensational™ Burger i ugnen när den är varm. Grilla burgarna i 6-8 minuter, tills de har en innertemperatur på 74 °C. 
  3. Blanda rättika, morot, vitkål och rödlök i en skål och blanda med majonnäs och kimchi-pasta. 
  4. Lägg sallad och tomat på den undre brödhalvan och lägg den tillagade burgaren ovanpå. Lägg på kimchi-coleslaw innan du sluter burgaren med den övre brödhalvan.
     

Tip

  • Tillsätt en skiva vegansk cheddarost på burgaren och servera med ugnsstekt potatis.