Vegan Balls med grillade grönsaker

  • 10 Portions

Ingredienser

Dehydrerade tomater

  • 500 g körsbärstomater 
  • 3 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 msk timjan, finhackad
  • 1 msk OSCAR® Premium Citron Pasta
  • 2 msk vatten 
  • ½ tsk salt 

Dehydrerade tomater 

  1. Lös upp OSCAR® Premium Citron Pasta i vattnet och tillsätt olivolja, vitlök, timjan och salt. 
  2. Halvera tomaterna, vänd dem i marinaden. 
  3. Sprid ut tomaterna på en bricka och dehydrera dem på 65 °C i en dehydrator i 8 timmar. Du kan även baka dem i ugn på 75 °C. 

Grönsaker

  1. Koka upp vatten, OSCAR® Demi Glace koncentrat och OSCAR® Rostad Smak krydda i en kastrull. Låt koka i 4 minuter.
  2. Sautera Hälsans Kök® Vegan Balls, morötter och salladslök i en stekpanna på medelvärme i 2-3 minuter. 
  3. Tillsätt såsen i pannan och reducera ner till en lätt glace. Tillsätt färsk hackad rosmarin och dehydrerade tomater. 
  4. Smaka av med salt och peppar och servera med surdegsbröd.