Fillet Pieces med svampkräm

Använd detta recept som ett veganskt alternativ till en klassisk kycklingsallad och servera med krasse och rostat surdegsbröd. Den passar också bra till portionsbaserade julluncher som ska kunna serveras som catering. 

  • 10 Portions

Ingredienser

  1. Koka upp Hälsans Kök® Fillet Pieces i vatten med OSCAR® Rostad Smak krydda och låt dra i lagen i 10 minuter. Detta för ”mjukgöra” Hälsans Kök® Fillet Pieces ytterligare, samt för att öka volymen eftersom de tar upp nästan 50 % vätska. 
  2. Stek svampen i en stekpanna med lite olja tills de är gyllenbruna och låt dem därefter svalna. 
  3. Vänd majonnäsen med senap, OSCAR® Svampfond koncentrat, OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta och citronskal. 
  4. Vänd ner den svalnade svampen och Hälsans Kök® Fillet Pieces, blanda ner i krämen. Smaka eventuellt av ytterligare med OSCAR® Svampfond koncentrat
  5. Portionsrätt med krasse och rostat surdegsbröd.