Chili sin carne (vegansk)

  • 10 Portions

Ingredienser

  • 800 g Hälsans Kök® Vegan Mince
  • 1,5 msk olivolja
  • 2 st lökar, finhackade
  • 2 röda paprikor, finhackade
  • 2 gröna paprikor, finhackade
  • 2 stjälkar blekselleri, finhackade
  • 5 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk stött spiskummin
  • 1 msk rökt paprika
  • 2 st. röda chilifrukter, finhackade
  • 800 g tomatsås eller mixade krossade tomater
  • 800 g förkokta kidneybönor
  • 20 ml OSCAR® Rostad Smak krydda
  • 30 ml OSCAR® Veganska Oxsmak krydda

 

  1. Hetta upp oljan i en panna och stek lök, paprika, blekselleri, vitlök, spiskummin, rökt paprika och chili i 5 minuter.
  2. Tillsätt tomatsås, OSCAR® Rostad Smak krydda, OSCAR® Veganska Oxsmak krydda, kidneybönor och koka i ytterligare 10 minuter.
  3. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Tillsätt Hälsans Kök® Vegan Mince i chilisåsen och värm i 5 minuter.
  5. Servera chili sin carnen tillsammans med ris, avokado, vegansk crème fraiche, lime, grillad padronpeppar och tortillachips