Grön tagine

En marockanskinspirerad, vegansk gryta med bräserad småpotatis, mangold, oliver och bondbönor
  • 10 Portions

recept och process

Ingredienser
 

Extra jungfruolivolja
 

  • 1 kg små potatisar, sköljda
  • 3 stora lökar, finskurna
  • 8 schalottenlökar, finskurna
  • 2 fänkålshuvuden, trimmade, finskurna
  • 3 msk spiskummin
  • 8 svarta kardemummafrön
  • 6 lagerblad
  • 60 ml OSCAR® Demi Glace koncentrat
  • 2 l vatten
  • 400 g bondbönor, skalade
  • 1 inlagd citron, fintärnad
  • 1 knippe sköljda mangoldblad, finskurna
  • 300 g gröna oliver, utan kärna
  • rivet skal och saft från 2 citroner

Tillagning
 

  1. Stek potatisen i en stor gryta med lock på medelvärme i extra jungfruolivolja tills den blir gyllenbrun (ca 5 minuter).
     
  2. Tillsätt lök, schalottenlök, fänkål, kryddor och lagerblad.
     
  3. Blanda OSCAR® Demi Glace koncentrat med vatten i en mätkanna och häll över i kastrullen.
     
  4. Koka upp, låt sjuda, lägg på lock och låt koka på låg värme under regelbunden omrörning i 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.
     
  5. Tillsätt bönor, inlagd citron, mangold och låt koka i ytterligare en minut innan du tar av det från värmen.
     
  6. Tillsätt oliver, citronskal och saft.

Kockens tips
 

  • Servera med couscous.