Vegansk majonnäs (grundrecept)

Basrecept på vegansk majonnäs. Tillsätt smak efter önskemål, t.ex. OSCAR® Rök Smak krydda eller OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta.

    recept och process

    Ingredienser

    • 1 dl aquafaba (kikärtsvatten)
    • 10 g OSCAR® Premium Citron pasta (eller annan syra)
    • 5 dl smakneutral olja

    Gör så här

    1. Blanda aquafaba och OSCAR® Premium Citron pasta i några få sekunder med en stavmixer och tillsätt därefter olja i en tunn stråle.
    2. Om blandningen blir för tjock kan du tillsätta lite kallt vatten.

    Info: Observera att bindningskapaciteten hos aquafaba kan variera beroende på om den är hemlagad eller kommer från burk. Om du vill öka bindningskapaciteten kan du reducera din aquafaba.

    Vad är aquafaba?

    Aquafaba frigörs vid kokning av torkade kikärter och bönor. Det är den tjocka vätskan från koklagen eller burken. Aquafaba har bland annat den fantastiska egenskapen att den kan användas som emulgeringsmedel och kan binda fett- och vattenhaltiga lösningar. Du kan även använda kikärtsvattnet från kikärtor på burk.