
PlanetPro & NutriPro
Här hittar du artiklar från
Nestlé Professionals hållbarhetstidningen PlanetPro och hälsotidningen NutriPro
Här hittar du artiklar från
Nestlé Professionals hållbarhetstidningen PlanetPro och hälsotidningen NutriPro
Alla pratar om klimatförändringar. Och om du vill delta i samtalet är det viktigt att du också känner till och förstår vokabulären. Att känna till dessa termer kan hjälpa dig att fatta bättre beslut när det gäller att driva ditt företag. Det ger dig också den kunskap du behöver för att dela med dig av vad du lär dig och svara på frågor från dina medarbetare och dina kunder.
Klimatförändringarna är en av de största utmaningarna vi står inför idag. Bevisen finns överallt: från översvämningar till torka, orkaner, skogsbränder och jordskred. Människan är den största bidragande faktorn, men vi kan också vara den som driver lösningen eftersom vi har kraften att förändra den trenden. Det är viktigt för oss alla att agera, för tillsammans kan vi göra skillnad.
Från ingredienser till pappersvaror och rengöringsprodukter, de flesta av de artiklar som ditt företag köper kommer att levereras i någon form av förpackning. För att minska förpackningsavfallet, sträva efter att följa de tre hållbarhetsreglerna.
Oavsett hur mycket utrymme, budget eller tid du behöver för att minska avfallet kan du börja göra förändringar redan idag.
Avfallsreduceringen minskar inte bara för att middagen är serverad. Det finns flera saker du kan göra för att förhindra eller minska svinnet när du serverar maten och städar upp efter dina gäster.
Trots dina planeringsinsatser finns det vanligtvis extra mat som du inte serverade vid kvällens slut. Vad kan du göra med den för att minska avfallet?
Generationer av kockar har lärt sig att krama ur varje uns godhet från sina ingredienser. Och många välbeprövade tekniker är också effektiva sätt att minska köksavfallet.
Vissa typer av livsmedel belastar miljön mer på grund av vatten- eller markkrav, koldioxidavtryck, jordbrukskemikalier, oro för biologisk mångfald eller annan miljöpåverkan.
För att ta itu med avfallsproblemet krävs ett helhetstänkande. Låt oss gå igenom varje steg i din process från uppackning till servering av måltiden, med inriktning på viktiga områden där du kan minska eller eliminera spill längs vägen.
DET ÄR DAGS ATT SLUTA DEPONERA.
Hur mycket avfall producerar din verksamhet? Även för de miljömedvetna bland oss kan svaret bli överraskande när du börjar summera allt du kastar varje vecka.