Grill

Tisdag, October 1, 2019

Få inspiration till rubs, marinader och vegetariska tillbehör till grillen

oscar grill rubs

RUBS 

Rubs är en torr marinering, med en blandning av salt, socker, kryddor och buljonggranulat.
Med vårt grundrecept är det bara din fantasi som sätter gränsen för dina
smakkombinationer.

oscar grill rubs oscar grill laks rubsoscar grill lam rubs

 

Basisrub 

50 g salt
100 g socker eller farinsocker
40 g OSCAR® buljong granulat, efter smak

Blanda alla ingredienser, eventuellt i en mixer och häll i en lufttät behållare.
Gnid in ruben i arbetsstycket och låt dra i minst 2 timmar.

Prova själv följande variationer och experimentera själv: 

Fiskrub, t.ex. till grillad/rökt lax
Basrub med OSCAR® Fiskbuljong granulat, 10 krossade enbär och skal från 1 ekologisk citron

Lammrub, t.ex. till lammspett
Basrub med OSCAR® Lammbuljong granulat och 1 msk kummin, 1 msk rökt paprika och 1 msk rostade korianderfrön
 

 

Marinader

OSCAR Fondkoncerntrat är extra lämpliga till marinader. Här hittar du alla

Båda marinaderna motsvarar marinering av ca 3–5 kg kött
Kan användas både till marinering, glasering och som dipp.

oscar marinade grill

Asiatisk marinad t.ex. till revbensspjäll 

60 g OSCAR® Premium Vitvin Reduktion 
15 g OSCAR® Premium Citron Pasta 
35 g OSCAR® Asiatisk Fond koncentrat
15 g stötta korianderfrön
75 ghonung  

Vispa ihop alla ingredienser och justera eventuellt konsistensen med vatten.

Marinad t.ex. till kycklinglår utan ben

40 g OSCAR® Stekt Smak kryddor
100 g OSCAR® Premium Fermenterad Vitlök
50 g OSCAR® Kycklingfond koncentrat
200 g tomatpuré
1 knippa finhackad färsk oregano
1 dl vatten

Vispa ihop alla ingredienser och justera eventuellt konsistensen med vatten.
 

Grönt tillbehör för grillen

Grillad sparris med Sauce Mousseline

1 l OSCAR® Hollandaisesås
0,5 l vispgrädde
25 g OSCAR® Premium Vitvinsreduktion
10 g OSCAR® Premium Citron Pasta

Värm Hollandaise med OSCAR® Premium Vitvinsreduktion och OSCAR® Premium Citron pasta.
Vispa grädden luftig och blanda med Hollandaisesås precis innan du serverar.

Majskolvar sousvide med vitt vin och smör

Packa in majskolvarna i sousvidepåsar med 1 msk smör samt en msk OSCAR® Premium Vitvin Reduktion.
Tillaga i sousvide i 2 timmar vid 80 grader. Pensla med citronsmör gjort av ¼ OSCAR® Premium Citron Pasta och ¾ smält smör och grilla färdigt