RUBS
Rubs är en torr marinering, med en blandning av salt, socker, kryddor och buljonggranulat.
Med vårt grundrecept är det bara din fantasi som sätter gränsen för dina
smakkombinationer.
Basisrub
50 g salt
100 g socker eller farinsocker
40 g OSCAR® buljong granulat, efter smak
Blanda alla ingredienser, eventuellt i en mixer och häll i en lufttät behållare.
Gnid in ruben i arbetsstycket och låt dra i minst 2 timmar.
Prova själv följande variationer och experimentera själv:
Fiskrub, t.ex. till grillad/rökt lax
Basrub med OSCAR® Fiskbuljong granulat, 10 krossade enbär och skal från 1 ekologisk citron
Lammrub, t.ex. till lammspett
Basrub med OSCAR® Lammbuljong granulat och 1 msk kummin, 1 msk rökt paprika och 1 msk rostade korianderfrön
Marinader
OSCAR Fondkoncerntrat är extra lämpliga till marinader. Här hittar du alla
Båda marinaderna motsvarar marinering av ca 3–5 kg kött
Kan användas både till marinering, glasering och som dipp.
Asiatisk marinad t.ex. till revbensspjäll
60 g OSCAR® Premium Vitvin Reduktion
15 g OSCAR® Premium Citron Pasta
35 g OSCAR® Asiatisk Fond koncentrat
15 g stötta korianderfrön
75 ghonung
Vispa ihop alla ingredienser och justera eventuellt konsistensen med vatten.
Marinad t.ex. till kycklinglår utan ben
40 g OSCAR® Stekt Smak kryddor
100 g OSCAR® Premium Fermenterad Vitlök
50 g OSCAR® Kycklingfond koncentrat
200 g tomatpuré
1 knippa finhackad färsk oregano
1 dl vatten
Vispa ihop alla ingredienser och justera eventuellt konsistensen med vatten.
Grönt tillbehör för grillen
Grillad sparris med Sauce Mousseline
1 l OSCAR® Hollandaisesås
0,5 l vispgrädde
25 g OSCAR® Premium Vitvinsreduktion
10 g OSCAR® Premium Citron Pasta
Värm Hollandaise med OSCAR® Premium Vitvinsreduktion och OSCAR® Premium Citron pasta.
Vispa grädden luftig och blanda med Hollandaisesås precis innan du serverar.
Majskolvar sousvide med vitt vin och smör
Packa in majskolvarna i sousvidepåsar med 1 msk smör samt en msk OSCAR® Premium Vitvin Reduktion.
Tillaga i sousvide i 2 timmar vid 80 grader. Pensla med citronsmör gjort av ¼ OSCAR® Premium Citron Pasta och ¾ smält smör och grilla färdigt