Grillat kött med Mole Verde

  • 10 Portions

Recept och process

Ingredienser

  • 50 g ekologiskt hö
  • 1 dl OSCAR Signature Stekt Kycklingfond
  • 500 g lammculotte
  • 500 g utskuren biff
  • 500 g fläskfilé
  • 150 g chorizo
  • 50 g OSCAR Oxsky pasta

Mole Verde:

  • 150 g kokta svarta bönor, grovt hackade
  • 0,5 knippa färsk koriander
  • 0,5 knippa persilja
  • 0,5 knippa mynta
  • 2 dlolja
  • 2 ekologiska limefrukter, juice och skal
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 grön chili, finhackad
  • 40 ml OSCAR Kycklingfond koncentrat
  • 40 g jerky beef
  • 15 g OSCAR Premium Citron Pasta
  • 2 finhackade vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Lägg höet i en gryta och bränn det med en gasbrännare.
  2. När höet är bränt mixas det till pulver.
  3. Blanda OSCAR Signature Signature Stekt Kycklingfond med OSCAR Oxsky pasta och sikta det rostade höpulvret.
  4. Koka ihop vätskan till hälften.
  5. Låt höet brännas ner till aska
  6. Stek köttet rosa och blanda det med hömarinaden och sätt på spett.
  7. Skär köttet ute hos gästen.

Mole Verde:

  1. Hacka alla örter, blanda med de återstående ingredienserna och smaka av.