Vegansk svampfumet

Användning: Som konsommé eller soppa, bra på hösten när du vill servera kraftiga rätter med intensiv smak

    recept och process

    Ingredienser

    • 1 l OSCAR Signature Grönsaksbuljongekologisk
    • 1 kg champinjoner
    • 4 st schalottenlökar
    • 4 vitlöksklyftor
    • 5 dl äppelmust sherryvinäger lagerblad

     

    Gör så här

    1. Bryn svamp, vitlök och schalottenlök
    2. Häll Signatur Grönsaksbuljong över löken och svampen och sätt in i ugnen i en ugnsform täckt med lock/film över natten vid 80 °C
    3. Smaka av såsen med sherryvinäger, red eventuellt om det behövs
    4. Smaka av med salt och peppar och ge såsen rätt konsistens med timjanolja om det behövs

    Serveringsförslag: stekta murklor, syltade bokskivlingar, stekt och bränd lök, rostade hasselnötter, timjanolja, jästemulsion och gul-gröna salviaskott