Vegansk grönsaksglace

Användning: Där du annars skulle använda en köttbaserad demi-glace. Till tunga rätter och såser som peppar- och rödvinssåser.

    recept och process

    Ingredienser

    • 100 g vitkål (ev. stocken)
    • 80 g tomatpuré
    • 1/4 stjärnanis
    • 3–4 sichuanpeppar
    • 200 g aquafaba (kikärtsvatten)
    • 1 l OSCAR Signature Lök Fumet Ekologisk
    • redning
    • OSCAR Premium Rödvin och Portvinsreduktion
    • OSCAR Premium Fermenterad Peppar pasta

    Gör så här

    1. Fräs kålen tills den får färg, tillsätt tomatpuré, kryddor och aquafaba och låt koka upp.
    2. Tillsätt Signature Lök Fumet och låt sjuda tills kålen är mjuk.
    3. Ta upp stjärnanis och mixa resten. Sila sedan och smaka av med Premium Rödvin och Portvinsreduktion och Premium Fermenterad Peppar.
    4. Red till passande konsistens.

    Serveringsförslag: rehydrerade och syltade grönsaker och ürter