Confiterad vildsvinskind

med mandelpotatisplättar, inlagn rödlök och oxsvansfond
  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser

Confiterad vildsvinskind:

  • 1,5 kg vildsvinskind
  • 1 kvist timjan
  • 1 st lagerblad
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 40 g OSCAR Grisbuljong pasta
  • 1 st gul lök
  • 1 l ankfett

Mandelpotatisplättar:

  • 1,5 kg mandelpotatis
  • 1,5 l OSCAR Grönsaksbuljong, Signature
  • salt och peppar
  • 4 st äggulor
  • 160 g smör

Inlagd rödlök:

  • 300 g rödlök
  • 1 st citron
  • 10 g socker

Oxsvansfond:

  • 7 dl OSCAR Oxsvans Jus, Signature
  • 2 msk sherry vinäger
  • 2 msk brynt smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Rimma kinden med salt och peppar. Låt köttet ligga i ca 3 timmar tillsammans med timjan, lagerblad, skivad vitlök, grisbuljong och gul lök.
  2. Tillsätt sedan ankfettet. Låt koka långsamt i ca 3 timmar eller tills kinden är riktigt mör. Låt svalna.
  3. Skär sedan kinden i fina portioner och bryn under press till köttet får en fin stekyta.
  4. Skala potatisen och koka den sedan i grönsaksbuljong.
  5. Pressa potatisen och krydda med salt och peppar. Tillsätt äggulorna.
  6. Forma sedan till fina potatisplättar. Stek dem gyllenbruna i rikligt med smör.
  7. Skiva rödlöken fint. Pressa över citron. Tillsätt socker. Låt stå i ca 1 timme.
  8. Reducera oxsvans jus till hälften, tillsätt vinäger och brynt smör. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera rätten i en stor, djup tallrik. Lägg potatisplättar i botten och toppa med rödlöken.
  10. Luta vildsvinskinden mot plättarna. Häll den fina såsen i botten av tallriken.