Skaldjurssoppa

med västerbottenstimbal
  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 250 g schalottenlök
  • majsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 30 g OSCAR Premium Vitvinsreduktion
  • 1 l OSCAR Signature Skaldjursfond
  • 20 ml OSCAR Fiskfond koncentrat
  • 20 ml OSCAR Hummerfond koncentrat
  • 1,2 l vatten
  • 1 l grädde
  • 2 dl sauternesvin
  • salt och peppar

Västerbottenstimbal:

  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk vodka
  • salt och peppar
  • 4 dl västerbottenost, riven (alternativt annan lagrad fast ost)
  • smör till formarna

Gör så här

Soppa

  1. Hacka löken. Fräs den tills den är mjuk i majsolja tillsammans med tomatpurén.
  2. Tillsätt skaldjursfond, fiskfond, hummerfond, vitvinsreduktion och vatten. Låt koka i 5 minuter
  3. Tillsätt sedan grädde och låt det hela koka ihop till lagom konsistens. Precis innan servering, tillsätt sauternesvin och smaka av med salt och peppar.

Västerbottenstimbal:

  1. Gör en äggstanning på ägg, mjölk och vodka. Smaka av med salt och peppar. Blanda i den rivna osten.
  2. Smöra små portionsformar. Fyll formarna och grädda i ugn vid 175 °C i 20 minuter.
  3. Servera soppan i en djup tallrik med timbalen i mitten.