Jordärtskockskräm

med cruditésallad på rotfrukter
  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser

Jordärtskockskräm:

  • 200 g schalottenlök
  • 1 kg jordärtskockor
  • 1 l OSCAR Signature Grönsaksbuljong
  • 100 g färskost
  • salt och peppar
  • 1 st citron

Cruditésallad:

  • 100 g rödbeta
  • 100 g gulbeta
  • 100 g polkabeta
  • 1 st fänkål
  • 200 g frissésallad
  • 50 g gräslök
  • kallpressad rapsolja

Gör så här

  1. Hacka och fräs schalottenlöken. Tillsätt de delade jordärtskockorna.
  2. Häll över grönsaksbuljongen och koka skockorna tills de är mjuka. Mixa och passera dem.
  3. Vispa ner färskosten. Smaka av med salt, peppar och saften från en citron.
  4. Hyvla alla rotfrukterna supertunt på mandolin och lägg dem omedelbart i isvatten.
  5. Plocka frissésalladen och finhacka gräslöken.
  6. Ta upp rotfrukterna och låt dem rinna av på en duk.
  7. Servera jordärtskockskrämen kall eller ljummen tillsammans med den arrangerade salladen. Ringla över rapsolja.