Ribeye med fermenterad vitlök och rödvin sås

  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 1,2 kg Ribeye, krokmatta

Rödvinssås:

  • 4 dl OSCAR Rödvinssås
  • 25 g OSCAR Premium Fermenterad Peppar
  • 75 g smör
  • Salt och peppar

Karamelliserade lökar:

  • 300 g lök
  • 75 g smör
  • 1 dl OSCAR Signature Kycklingfond
  • 20 ml OSCAR Rostad Smak

Tillbehör:

  • 50 g OSCAR Premium Fermenterad Vitlök
  • 40 g kress

Gör så här

Såsen:

  1. Värm såsen och piskar in fermenterad peppar.
  2. Strax före servering tas såsen från värmen och smöret tillsätts under piskning. Smaka med salt och nymalt peppar.

Karamelliserade lökar:

  1. Ta försiktigt bort de 2 yttre skikten av glödlamporna och spara till senare.
  2. Sauté löken i smör tills guldbrun. Lägg till Signature Kycklingfond och laga i en komposit, smaka med rostad smak.
  3. Fyll kompotet i lagrade lökskal och lägg dem i ugnen vid 120 ° C.

Innan servering:

  1. Grilla ribeye som önskat, skära ut det och laga ihop med såsen
  2. Lägg en del av Premium Fermented Vitlök och dekorera med kress

Folder: