Fläsksida med gastrique glaserad rödbetor och Demi Glace sås

  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser

Fläsksida:

  • 1,2 kg fläsksida, sous vide
  • 1 kg rödbetor
  • 75 g brynt smör
  • 40 ml OSCAR Gastrique
  • 2 dl OSCAR Signature Kycklingfond

Demi Glace Sås:

  • 1 l OSCAR Signature Demi Glace
  • 20 ml OSCAR Rostad Smak krydda

Garnering:

  • 40 g persilja
  • 20 g oxalis

Gör så här

  1. Koka rödbetor med skal, tills de är mjuka. Gnid sedan av skalen.
  2. Skär rödbetorna i en 1x1x7 cm tjärn och torka vid 65 ° C i ca. 12 timmar. Strukturen ska vara som en halvtorkad vaniljstång.
  3. Stek fläsksidan på svålsidan för att göra den spröd. Sätt fläsksidan i ugnen vid 200 ° C i 8 minuter.
  4. Sautera rödbetor i brynt smör och glacera med Signature Kycklingfond.
  5. Smaka av med peppar och reducera till en sirap, vänd runt rödbetorna i glacen.
  6. Koka upp Signature Demi Glace och smak av med Rostad Smak krydda.
  7. Dekorera rätten med hackad persilja och oxalis.