Saltbakad rotselleri, lök fumet med havgus, potatis och gräslök

Till 5 dl sås

    Recept och process

    Ingredienser

    • 2 bakpotatisar, parisienne eller potatistärningar
    • 4 dl OSCAR Signature Lök Fumet Ekologisk
    • 100 g Arla Unika Havgus ost
    • 60 g smör
    • redning
    • 0,5 knippa gräslök, hackad

    Gör så här

    1. Skala potatisen och skär i antingen parisienne eller potatistärningar. Förväll dem i lättsaltat vatten.
    2. Koka upp OSCAR Signature Lök Fumet Ekologisk med Arla Unika Havgus under omröring.
    3. Låt såsen dra åt sig smak i 10 minuter innan den siktas och reds till önskad konsistens.
    4. Vispa ned kallt smör i såsen och blanda med potatis och hackad färsk gräslök.
    5. Servera till saltbakad rotselleri, en variation av lök och färska örter.