Musselsås

Serveringsförslag: Vit fisk ”en croûte” med brända lökskal, citronverbena och skummande musselsås.

    Recept och process

    Ingredienser

    • 2,5 dl OSCAR Signature Fiskbuljong
    • 15 g OSCAR Premium Vitvinsreduktion
    • 15 ml OSCAR Musselfond koncentrat
    • 100 g osaltat smör
    • 1 msk crème fraiche 38%
    • 10 g lecitin
    • Ev. 1 dl kärnmjölk

    Gör så här

    1. Koka upp Signature Fiskbuljon med Premium Vitvinsreduktion och Musselfond koncentrat.
    2. Ställ åt sidan och vispa ned kallt smör.
    3. Tillsätt sedan crème fraiche och mixa med lecitin för att skumma såsen (alternativt kan du reda den istället för att använda lecitin).
    4. Kom ihåg att inte värma såsen efter att du har tillsatt crème fraiche, eftersom den då kan skära sig.


    Tips: Prova att blanda crème fraiche med 1 dl kärnmjölk för en syrligare, fräsch sås.