Vaktellår, svamp, risotto och viltsoppa

  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 10 stekta vaktellår, ev. confiterade

Risotto:

  • 2 st schalottenlökar
  • 300 g svamp
  • 100 g smör
  • 1 l risottoris
  • 2 dl vitt vin
  • 2,5 l OSCAR Kycklingbuljong, Signature
  • 150 g smör
  • 150 g riven parmesan eller annan hård ost
  • färsk citronsaft

Viltsoppa:

  • 2 l OSCAR Viltfond, Signature
  • 1 l OSCAR Grönsaksbuljong, Signature
  • 1 dl torr sherry (Fino eller Manzanilla)
  • 200 g bacon i tärningar
  • rosmarin

 

Gör så här

Tillagning Risotto:

  1. Fräs svamp och lök i smör
  2. Tillsätt risottoris och stek det blankt
  3. Tillsätt vitt vin och låt det nästan koka in
  4. Tillsätt kycklingbuljong och låt risotton sjuda under omrörning till en krämig konsistens, men med tuggmotstånd i riset
  5. Montera med smör och riven parmesan innan du smakar av med salt, peppar och citronsaft om det behövs

Tillagning Viltsoppa:

  1. Koka upp fond och buljong och tillsätt sherry
  2. Tillsätt bacon och rosmarin och låt soppan sjuda strax under kokpunkten i tio minuter före servering