"Rökt" färskost och mandlar

Serverat med höbakad färskpotatis, libbsticksolja och rädis-crudité

    Recept och process

    Ingredienser

    Till 1,2 l färskost:

    • 2 l tjockmjölk
    • 2 l crème fraîche 38 %
    • 5 dl mörk öl
    • OSCAR Rök Smak krydda

    Mandler med smag af røg:

    • 500 g mandlar
    • ½ dl vatten
    • ½ dl OSCAR Rök Smak krydda

    Tillagning

    Tillagning färskost:

    1. Värm upp tjockmjölk, crème fraîche och öl till 45° C och sila genom en silduk över natten, tills det återstår en fast massa i silduken.
    2. Smaksätt därefter med Rök Smak och fyll på spritspåsar.

    Tillagning mandler: 

    1. Vänd mandlarna i vatten och röksmak och baka därefter i ugn på 40° C i 60 minuter.
    2. Vänd mandlarna var tjugonde minut.