Rödvinsvinägrett och rostad valnötter

Till spröd sallad med konfiterade lamm käkar

    Recept och process

    Ingredienser

    Vinaigrette:

    • 10 g OSCAR Premium Rödvin & Portvinsreduktion
    • 30 g OSCAR Gastrique
    • 1 dl smakneutral olja
    • salt och peppar

    Rostade valnötter:

    • 200 g valnötter
    • 0,5 dl vatten
    • 0,5 dl OSCAR Rostad Smak, kryddor

    Gör så här

    Vinaigrette:

    1. Vispa samman reduktion och gastrique.
    2. Vispa därefter i smakneutral olja och smaka av med salt och peppar.

    Rostade valnötter:

    1. Blanchera valnötterna i tre omgångar, i rent vatten varje gång.
    2. Vänd dem därefter med vatten och Rostad Smak i en liten form och låt dem torka i ugnen i ca 25 minuter i 150 grader.