Ramen med stekt shiitake, lök, pack choy och ägg

  • 4 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 4 st rödlökar
  • 100 g shiitake-svampar
  • 2 st pak choy
  • 1 st chili
  • 2 tsk färskriven ingefära
  • 1 l OSCAR Signature Lök Fumet Ekologisk
  • 1 dl soja
  • 1 purjolök
  • färsk lime
  • 1 knippe salladslök
  • 4 st mjukkokta ägg

 

Gör så här

  1. Dela lök, shiitake och pack choy i klyftor och fräs i en wokpanna i en liten olja.
  2. Tillsätt skivad färsk chili och riven ingefära och låt fräsa med de sista 30 sekunderna innan du tillsätter Signature Lök Fumet Ekologisk.
  3. Koka upp och smaka av med soja, limejuice, salt och peppar.
  4. Låt soppan sjuda tills grönsakerna är tillagade.
  5. Lägg i strimlor av rå purjolök strax före serveringen, strö över vårlök och servera med mjukkokta ägg.

Tips: För en fylligare soppa kan du tillsätta äggnudlar.