Paella

  • 5 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 50 g chorizokorv
  • 2 hackade lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor i strimlor
  • 10 körsbärstomater i klyftor
  • 2,5 dl paellaris
  • 30 g OSCAR Premium Vitvinsreduktion
  • 1–2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk saffran
  • 1 l vatten
  • 50 ml OSCAR Musselfond koncentrat
  • blåmusslor/venusmusslor i skal som dekoration
  • 2 dl frysta musslor
  • 1 dl frysta räkor
  • 1 dl ärtor
  • ev. vit fisk

Gör så här

  1. Skär korven i skivor och fräs i en paellapanna.
  2. Tillsätt sedan lök, vitlök, paprika och tomater.
  3. Tillsätt ris, Premium Vitvinsreduktion, rökt paprikapulver, saffran, vatten och Musselfond koncentrat.
  4. Låt sjuda under lock i ca 25 minuter.
  5. Fördela ångade blåmusslor/venusmusslor och musselkött jämnt i riset.
  6. Skaka pannan något, så att musslorna sjunker ned lite, men undvik att röra om (tillsätt eventuellt några bitar vit fisk om du vill).
  7. Koka på låg värme i 10 minuter.
  8. Fördela räkor och ärtor i pannan och värm i ytterligare 4 minuter.