Osso buco

Bräserad Ossobuco med rödvinssås, fermenterad vitlök, citron och persilja
  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 2 kg kalvlägg i skivor
  • 1 l OSCAR Sauce Espagnole, RTU
  • vatten
  • 20 g OSCAR Premium Rödvin & Portvinsreduktion (motsvarande 2 %)
  • 20 g OSCAR Premium Fermenterad Vitlök (motsvarande 2 %)
  • OSCAR Rostad Smak, kryddor
  • OSCAR Premium Citron Pasta

 

Gör så här

  1. Bryn kalvläggsskivorna och fördela dem i en ugnsform.
  2. Häll därefter över Sauce Espagnole och tillsätt eventuellt vatten, så att läggen precis täcks av vätskan.
  3. Tillsätt de 2 pastorna i lagen och bräsera kalvläggen i ugnen i 3 timmar i 160 grader.
  4. Sila över lagen i en gryta efter avslutad bräsering.
  5. Reducera till önskad konsistens och smaka ev. av med mer av de 2 pastorna samt Rostad Smak.
  6. Servera kalvläggen med små prickar av Premium Citron Pasta och Premium Fermenterad Vitlök, garnera med färsk persilja.