Oxsvans med bönsallad

  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 1,5 kg oxsvans
  • 2 l vatten
  • 1 st vitlök
  • 5 st lagerblad
  • 1 ltr OSCAR Oxsvans Jus, Signature
  • 3 msk gula senapsfrön
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • salt och peppar

Bönsallad:

  • 300 g vita bönor, blötlagda
  • 1,5 l vatten
  • 4 kvistar timjan
  • salt
  • 300 g gröna bönor
  • olja
  • 150 g hel spenat, fryst
  • 2 dl OSCAR Kycklingfond, Signature
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär oxsvansarna i lämpliga bitar och bryn i ugnen i 200 °C i ca 25 minuter.
  2. Tillsätt sedan vatten, vitlök, lagerblad och Oxsvans Jus.
  3. Täck över svansarna och braisera dem mjuka i ugnen i 175 °C i ca 3 timmar.
  4. Sila lagen genom en duk när svansarna är mjuka. Låt lagen koka ner tills smaken blir kraftig samtidigt som du skummar.
  5. Förväll senapsfröna i 1 minut. Koka ner äppelcidervinägern till 1/3. Smaka av lagen med senapsfrön, äppelcidervinäger, salt och peppar.
  6. Blötlägg de vita bönorna i 24 timmar och koka sedan mjuka i vatten, timjan och salt.
  7. Sautera de gröna bönorna i lite olja och blanda dem med spenat och avrunna vita bönor.
  8. Smaka av bönorna med inkokt kycklingfond (1/3) och krydda med salt och peppar.