Oxsvanschips med lökmousse

  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser

Oxsvanschips:

  • 2 dl OSCAR Oxsvans Jus, Signature
  • 50 g oxsvanskött, kokt
  • 1 dl vatten
  • 100 g havregryn
  • 20 g tapiokamjöl
  • 4 stjälkar citrontimjan
  • 2 msk salt
  • 1 liter druvkärnolja

Lökmousse:

  • 200 g lök
  • 50 g smör
  • 2 dl OSCAR Kycklingfond, Signature
  • salt och peppar
  • citrontimjan

Gör så här

  1. Koka ihop Oxsvans Jus, kött, vatten, havregryn och tapiokamjöl till en klibbig gröt.
  2. Vispa gröten med en elvisp och bred ut den i ett tunt lager på ett silikonunderlägg.
  3. Torka gröten i ugn vid 60 °C i ca 15 timmar. Skölj, torka och krossa timjan i en mortel tillsammans med salt.
  4. Fritera grötflingorna i het olja och krydda med citrontimjansalt.
  5. Sautera löken gyllene i smör och tillsätt kycklingfond.
  6. Koka in fonden till en klibbig gröt och mixa till en slät puré.
  7. Smaka av purén med salt, peppar och citrontimjanblad.