Mussellinguine

  • 4 portions

Recept och process

Ingredienser

  • olja till stekning
  • 50 g schalottenlök
  • 1/4 vitlöksklyfta
  • 50 g körsbärstomater
  • 1 dl vatten
  • 15 g OSCAR Premium Vitvinsreduktion
  • 10 g OSCAR Musselfond koncentrat
  • chili
  • 300 g linguine, förkokt
  • 1 dl grädde
  • 40 g musselkött (alternativt 200–300 g musslor med skal)
  • 50 g färsk babyspenat
  • färska örter, t.ex. körvel och dill

 

Gör så här

  1. Fräs hackad schalottenlök, vitlök och halverade körsbärstomater i lite olivolja.
  2. Tillsätt vatten, Premium Vitvinsreduktion och Musselfond koncentrat.
  3. Koka upp och blanda i förkokt linguine.
  4. Tillsätt grädde.
  5. Ångkoka musslor och blanda i tillsammans med färsk spenat och örter.
  6. Smaka av med peppar och eventuellt mer Musselfond koncentrat.

Folder: