Lamm, dill och räkor

  • 10 Portions

Recept och process

Ingredienser

  • 2,2 kg lammbog i tärningar
  • 2 l OSCAR Lammfond, Signature
  • 100 g roux (lika delar smör och vetemjöl)
  • 2,5 dl grädde
  • 2 dl vitt vin, reduceras till hälften 
  • salt och vitpeppar
  • 1 knipp. dill
  • 2 knipp. sparris
  • 400 g skalade räkor
  • 1,25 kg sparrispotatis
  • 40 g smör

 

Gör så här

  1. Skär lammköttet i 2x2 cm stora tärningar och koka köttet mört i lammfonden. Sila köttet och ställ åt sidan.
  2. Koka upp 1,5 l lammfond med roux. Montera med grädde och passera.
  3. Tillsätt reducerat vitt vin och smaka av med salt och vitpeppar samt färskhackad dill.
  4. Häll såsen över köttet, garnera med förvällda sparrisstavar, räkor och färsk dill.
  5. Servera med sparrispotatis stekta med färsk dill.