Fish and chips

  • 4 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 4 st. koljafiléer utan skin och ben
  • OSCAR Rök Smak krydda, till pensling

Frityrsmet:

  • 150 g mjöl, självjäsande
  • 1 tsk bakpulver
  • 25 g OSCAR Premium Citron pasta
  • 25 g OSCAR Premium Fermenterad Peppar pasta
  • 1 dl lättöl

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar med önskad storlek och pensla med Rök Smak.
  2. Låt fisken dra i minst 1 timme i kyl. Ju längre fisken får dra desto intensivare blir smaken.
  3. Vispa samman alla ingredienser till frityrsmeten.
  4. Vänd fisken i frityrsmeten.
  5. Fritera fiskbitarna tills de är gyllenbruna vid 175° C i fritös.
  6. Servera med handskuren pommesfrites och tartarsås gjord på OSCAR Grönsaksfond koncentrat.