Clam Chowder

  • 8 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 200 g musselkött (ca 1 kg musslor)
  • 50 ml OSCAR Musselfond koncentrat
  • 30 ml OSCAR Premium Vitvinsreduktion
  • 50 g rökt bacon
  • 125 g lök
  • 175 g fast potatis
  • 125 g selleri
  • 125 g morot
  • 1/2 fänkålshuvud
  • 1,5 l vatten
  • 5 dl grädde
  • redning

Gör så här

  1. Tärna allt i lämplig storlek. Börja med att knapersteka bacon, tillsätt sedan lök, fänkål, selleri, morot och potatis.
  2. Tillsätt 1,5 liter vatten, Premium Vitvinsreduktion och Musselfond koncentrat och låt det sjuda tills potatisen är mjuk.
  3. Du kan antingen välja att mixa soppan till en krämig purésoppa eller behålla den som den är för att få lite konsistens, eventuellt kan du då reda den.
  4. När du har mixat eller rett soppan kan du runda av den med grädde.
  5. Strax före serveringen tillsätter du antingen frysta eller ångade färska musslor. Smaka eventuellt av med mer musselfond.
  6. Servera på ett originellt sätt i urgröpt bröd och med färska örter.