Korngrynsrisotto med vårlök, sparris och gräslök

  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 100 g finhackad schalottenlök
  • 200 g vårlök, eller prova med vårsvamp som ostronskivling
  • olivolja
  • 450 g förkokta korngryn
  • 1 l vatten
  • 40 g OSCAR Premium Vitvinsreduktion
  • 200 g parmesan eller liknande fast, hård ost
  • 100 g mascarpone eller crème fraîche
  • 60 g OSCAR Grönsaksfond, koncentrat 
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 knippe gräslök

Tillagning

  1. Bryn schalotten- och vårlöken i lika delar olivolja och smör.
  2. Ttillsätt därefter korngryn och bryn även dem så de får ”glans”.
  3. Tillsätt vatten och koka tills de är al dente.
  4. Tillsätt Premium Vitvinsreduktion och rör i parmesan.
  5. Smaka därefter av med mascarpone och grönsaksfond, koncentrat.
  6. Låt korngrynsrisotton vila ett par minuter så den sätter sig lite.
  7. Vänd i blancherad skivad sparris och färsk gräslök strax före serveringen.

Tips: Servera med stekt gräslöksolja.