Klar

Vegetarisk Miso Ramen

  • 5 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 1,5 l OSCAR Signature Grönsaksbuljong Ekologisk
  • 30 g mörk miso-kräm
  • 90 g sojasås, låg salthalt
  • sesamolja, allt efter hur fyllig och intensiv sesamsmak du vill ha

Förslag på fyllning:

  • soba-nudlar
  • pak choi
  • rädisor
  • salladslök
  • groddar
  • shoyu tamago, ägg
  • svart sesamfrö

Gör så här:

  1. Koka upp alla rameningredienser, utom sesamolja. Låt sjuda i 15 minuter.
  2. Innan servering tillsätter du sesamolja, ju mer som tillsätts desto fylligare och krämigare Ramen får du, och smaken av sesamolja blir mer genomträngande.
  3. Häll din Ramen över fyllningen. Exempelvis över förkokta sobanudlar och stekt pak choi, tillsätt finskurna rädisor, salladslök, groddar och shoyu tamago. Strö slutligen över lite sesamfrö.