Klar

Shoyu Ramen

  • 5 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 30 g färsk ingefära
  • 1 l OSCAR Signature Kycklingbuljong
  • 5 dl OSCAR Signature Fläskfond
  • 10 ml OSCAR Svampfond koncentrat
  • ½ röd chili
  • 45 ml sojasås, låg salthalt
  • fisksås
  • 60 ml mirin

Förslag på fyllning:

  • chachu fläsk
  • shiitakesvamp
  • salladslök
  • pak choi
  • soba-nudlar
  • groddar
  • rädisor
  • svart sesamfrö
  • shoyu tamago, ägg

Gör så här

  1. Skala vitlök och ingefära och skär i skivor.
  2. Blanda samman alla ingredienser och låt Ramen sjuda i ca. 20 minuter. Låt den därefter vila en timme.
  3. Sila av Ramen, värm upp och häll över köttet, de förberedda grönsakerna och de förkokta sobanudlarna.
  4. Dekorera med groddar, rädisor, salladslök, sesamfrö och shoyu tamago.