Piggvar med vitvinssås och spenat

  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 2,5 kg piggvar
  • 40 g OSCAR Premium Vitvinsreduktion
  • 35 ml OSCAR Grönsaksfond koncentrat 
  • 300 ml vatten
  • 30 g färsk persilja, timjan och dill
  • 6 g vitlök

Vitvinssås:

  • 250 ml grädde
  • 250 ml koklag från fisken
  • 100 g smör
  • 30 g gräslök

Garnering:

  • 300 g spenat
  • 30 g schalottenlök 
  • 4 g svartpeppar
  • 2 g salt

Gör så här

  1. Putsa och rensa fisken och lägg den på stjälkarna av örter och vitlök.
  2. Koka upp vatten, Premium Vitvinsreduktion och Grönsaksfond koncentrera och häll det över fisken.
  3. Koka fisken i ugnen i ca 15 till 20 minuter (koka inte fisken helt färdig, eftersom den fortsätter att tillagas när du har tagit ut den ur ugnen).
  4. Häll koklagen i en panna och reducera till 200 ml med grädden. Vid serveringen tillsätter du smöret till en krämig sås och slutligen gräslöken.
  5. Sautera schalottenlök och spenat och smaka av med salt och peppar.